Dvě média videem o stejné nehodě - aneb najděte jeden rozdíl...

7. 04. 2008 5:46:39
Od známého mi přišly odkazy na dvě zpravodajská videa o stejné události. Jedno ze zpráv TV Nova a jedno z idnes TV. Celkem zajímavé srovnání...
Nehoda Hondy CBR v UK - ilustracni foto
Nehoda Hondy CBR v UK - ilustracni fotoflickr.com:Dazedledzep

Obě reportážní videa pojednávají o střetu policejního vozu s motorkářem, který spáchal přestupek.

Nejdříve koukněte, jak to podala TV Nova:
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238v=114243&238p=TNOVINY&238==31.08.200
Policajti zlí! Chudák motorkář má jen trochu ohnutou registrační značku, a oni ho kvůli ní srazí a přejedou, šmejdi jedni.
Jak říká sám dvojnásobně lehce zraněný motorkář Miloš Pejskár: "tak jsem si tady vlastně zastavil, abych mu uhnul, a vlastně z chodníku do mě přiletělo policejní auto. Ty mě sestřelili,".
A ještě přitom málem smetou kolemjdoucího Jiřího Tkáče na chodníku! Doteď je z toho celý vedle, když dramaticky líčí zážitek - až se mu z toho protáhly samohlásky: "...najednou se vyřítilo policejní autó, musel jsem úplně odskočit do strané, a najednou jsem viděl, jak to policejní auto naraziló do motorký".
A nevinný, státními orgány sražený motorkář hrdinně odmítl ošetření v nemocnici, a na místě hlídá policií zdemolovaný stroj. Přestože měl lehké poranění nohy a lokte.
Oběť policejní šikany si na kameru vylila srdce z té nespravedlnosti: "Ať mě zastavěj, ať mi daj pokutu, ale normálním způsobem, a né že mě tady trefí...", ukázal na místo policejního útoku.

A jestli jste zhlédli výše uvedené, tak teď koukněte na tohle video:
http://webtv.idnes.cz/?relation=070907140954380
Tady už to vypadá trochu jinak, co? Ještě klika, že v té oktávce byla kamera. Klika pro ty dva policisty, ale i pro nás - třeba si teď každý rozmyslí, jestli bude ujíždět, nebo ne.
Nebudu si hrát na svatého, také už mě modré uniformy několikrát stavěly se slovy "víte čeho jste se dopustil?" - ale nikdy mě nenapadlo ujíždět. Když něco provedu, tak si to okecám nebo odskáču, ale nebudu přece kvůli tomu při hře na Kobru11 ohrožovat desítky kolemjdoucích.

Kromě asi dvou neslušných slov se zasahujícím příslušníkům nedá nic vytknout - a za daných okolností se asi dá ten drsnější výraz omluvit, přece jen, Honda CBR je v ucpaném městě pro dvoustopou škodovku dost silný soupeř...
Je sice fakt, že kdyby motorkář chtěl, tak jim mohl dávno ujet, takže nejel úplně naplno - ale jedno je jasné: ujížděl. A navíc, to, že neujel úplně, přestože na to podle mě měl, by mohlo nasvědčovat tomu, že si chtěl prostě zahrát na babu. No co, tak si zahrál, a byl chycen. To se při hrách stává.

Jestli jsem někdy použil slovo "bulvár" v jedné větě s názvem jiného média, tak se omlouvám... TV Nova je prostě jenom jedna :)

Nechápu jak můžou ostatní média přežívat, když Nova to umí podat nejzajímavěji. Někdy to je dokonce i zajímavější, dobrodružnější, ukřivděnější, srdceryvnější a akčnější, než ve skutečnosti...

PS
Vraťte si videozáznam z vozu na poslední metry před nájezdem policejního auta na v daném úseku liduprázdný chodník. Chudák svědek Tkáč, s jeho lekavostí musí mít docela těžký život... na videu je vidět, jak byl od místa daleko. Jestli "musí odskočit do strané" vždy, když se od něj něco stane tak blízko, jako při této nehodě, tak celý život nedělá nic jiného, než že odskakuje - vždyť v celé republice se přece denně stane tolik nehod.

Autor: Martin Adámek | pondělí 7.4.2008 5:46 | karma článku: 42.07 | přečteno: 9445x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.42 | Přečteno: 595 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3852 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 368 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 72 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3059

Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel
 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...