Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Steve

5. 3. 2008 9:49
to buxus

ALe právě takhle naprogramovaný semafor ten drill ničej ptž, když takovej semafor využívám x krát za den tak si spíš zafixuju zelená bacha někdo tě může přejet a červená OK teď sem nic nepojede

0 0
možnosti

Steve

5. 3. 2008 9:47
souhlas

Podobně laděný semafor je i na křižovatce u BB centra v Praza tam nikdo na zelenou nepřechází jedině na červenou protože na zelenou tam odbočují auta co najíždějí na J spojku a ty vám opravdu nezastavěj, kdežto když je červenej panáček maj červenou i zmíněná auta a zelenou auta co na proti z J spojky sjížděj a těch co sjeli a chtěj znovu na J spojku najet fakt moc neni takže přes přechod nic nejede.

0 0
možnosti

Majkl

6. 3. 2008 0:43
Re: souhlas

Jojo, ten mam nachozenej. Zvyknul jsem so kouknout, co sviti autum. ;o)

0 0
možnosti

buxus

5. 3. 2008 6:48
Celkem máte pravdu, ale

... pokud chodíte na občas červenou, tak kromě přestupku (za který asi sotva budete postižen) porušujete zaběhaný stereotyp, na který jste zvyklý a to je horší. Z vypěstovaného pravidla "na červenou nikdy"  se stává "na červenou někdy ano, někdy ne".  To není nevýznamné. Když na červenou reagujete  stereotypem, automaticky, nestane se Vám, abyste vjel/vešel na červenou do křižovatky/vozovky v okamžiku, kdy myslíte na něco jiného, či kdy něco odvádí Vaši pozornost. Jistě namítnete, že stačí dávat pozor a každou konkrétní situaci zvážit - to je pravda, ale ten stereotyp máte jako pojistku navíc. To není můj výmysl - ale na základě takového drilu se cvičí i piloti či kosmonauti.

0 0
možnosti

Majkl

6. 3. 2008 0:50
Re: Celkem máte pravdu, ale

No takto pozor.

Konkretne v Hradci ve Stefanikovce (bocni ulice od Ulrychova namesti na pesi zonu, autor bude vedet) pamatuju semafor s dlooouhou cervenou, bliknutim zelene - a nulovym provozem. Rozhlidnout se a jit. Jednou me tam chytil policajt a ze jsem se hadal (ten magor me chtel poslat na repete), mel jsem to za dve kila.

0 0
možnosti

hanka

5. 3. 2008 0:57
přednost

Když jsme se jako malí učili jezdit samostatně na kole, bylo nám ohledně přednosti řečeno:"Ty máš přednost, ale  on je větší".  Je to velice  dobrá taktika...

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel