Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

McCorner

23. 7. 2008 9:38
značky

Kůň je vozidlo? To by asi celkový zákaz vozidel, koním nevadil nebo se pletu?

Před nějakou dobou jsem viděl článek o tom, že máme největší počet dopr. značek (tuším v evropě). A tohle je krásný příklad značky, která by měla být zbytečná. Myslím si , že jediný důvod té značky je ten aby se lidi nemuseli vhýbat kobylincům. A to mi přijde krajně neohleduplné, pokud někdo s koněm jede po cestě kde chodí hodně lidí (stejně jako kdyby se nějaký ciklista prodíral davem lidí, jedouce na kole). Takže by stačilo kdyby lidi byli ohleduplní (a na silnícich by to hned bylo vidět).

JInak ty koně nesmí na tu cestu ale kolem cesty můžou (nevím jaké je okolí té cesty)?

0 0
možnosti

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

23. 7. 2008 12:25
Re: značky

Jistý si jsem jenom tím, že jezdec na zvířeti je podle zákona řidič. Tj., stejně jako třeba cyklista, nesmí za jízdy držet v ruce mobil nebo foťák  a nesmí být pod vlivem alkoholu.

Za vozidlo kůň asi považován není, protože v mnoha paragrafech je výraz "řídit vozidlo nebo jet na zvířeti může/nemůže" nebo "dá přednost všem vozidlům a jezdcům na zvířeti". Jenže v části o jízdě na zvířeti je uvedeno, že pro jízdu na zvířeti platí přiměřeně: a pak je tam odkaz na asi 20 paragrafů, které jsem nezkoumal. Takže spousta nařízení platí i pro jezdce na zvířeti.

Jak je dnes přesně definován zákaz vjezdu nevím, ale kdyby se koňů netýkal, tak by to znamenalo, že by se jich netýkal ani zákaz vjezdu z jedné strany, takže by (narozdíl od cyklistů) mohli jezdit jednosměrkou v protisměru, což by byl docela chaos.

0 0
možnosti

CarolusIV

23. 7. 2008 8:20
Třeba tam pošťák jezdí na koni.

Jako kdysi za Thurn-Taxisů.

0 0
možnosti

pasingr

23. 7. 2008 6:49
Čemu se divíte,

obyvatelé hradů obvykle jezdili na koni. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel