Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

10. 10. 2008 17:51
Vážený autore,

oceňuji, že jen prázdně nekritizujete, ale přinášíte konkrétní návrhy a řešení. Myslím si, že by ti co rozhodují o dopravních zákonech, měli podobné návrhy povinně studovat. Na druhou stranu bych velice uvítal, kdybyste jako aktivní cyklista šířil i osvětu mezi cyklisty: 

1) Cyklista jedoucí po přechodu pro chodce na kole není chodec a nevztahuje se na něj právo přednosti v jízdě!!!

2) Cyklista jedoucí po okresní silnici za soumraku nebo v noci bez osvětlení by měl být trestán přinejmenším stejně přísně jako řidič auta. Přitom i největší ignoranti povinnosti celodenního svícení s na autě v noci samozřejmě rozsvítí, ale velká část cyklistů jezdí ráda potmě. To mě dovede opravdu nasrat. Jak asi budu u soudu prokazovat, že ten idiot, co jsem ho svým autem srazil a zabil, neráčil na svém kole večer rozsvítit světla a já ho proto neviděl nebo viděl pozdě???

3) Mám i další návrhy, ale byl bych rád, kdyby se cyklisti naučili respektovat alespoň tyhle dvě věci. To ostatní funguje celkem dobře.

0 0
možnosti
AH

alex hart

10. 10. 2008 17:59
Re: Vážený autore,

P.S.

A přeci jsem dva důležité návrhy zapomněl:

3) Cyklisté nesmějí jezdit v jednosměrné ulici v protisměru. Jednosměrka platí pro všechna vozidla !

4) Cyklisté porušující závažným způsobem pravidla  a ohrožující svůj život, tj. zejména nesvícení v noci, by měli být trestáni odnětím svobody nepodmíněně na tři dny. Variantně trvalé odnětí kola a jeho propadnutí státu. 

0 0
možnosti
KH

frantaflinta99

10. 10. 2008 16:41
ad b)

informační značka "Výjezd ze stavby" je naprosto zbytečná a za její použití bych dával 2 roky natvrdo. Kdo vjždí na pozemní komunikaci, stejně musí dát přednost (nehledě na to, že na stavbě stejně chybí značka "Dej přednost v jizdě" ale hlavně proto, že já jako projíždějící řidič ani nesmím poznat, že tam nějaká stavba je. Naopak, na stavbě by měla být umístěna značka "Pozor, vjiždíš na normální komunikaci, umyj si auto a ať z tebe nic nepadá". A za ní policajt.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel