Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nakej_nick

28. 1. 2009 12:23
proč jen fantasy?

Že "pojmenováním nebezpečí ono nebezpečí přivoláváme" věřili lidé celé věky a dodnes ho najdete na konci Otčenáše (dnes už s malým z; viz katechismus: v poslední prosbě „Ale zbav nás od zlého“ křesťan spolu s církví prosí Boha, aby zjevil vítězství, kterého již dosáhl Kristus nad „vládcem tohoto světa“, nad satanem....

Jinak Vám snad už předchozí příspěvky objasnily, že tyhle mediální kauzy mají leda za úkol posbírat politické body a odvádět pozornost od závažnějších věcí form;Zubrsu]. Bulvár (všetně Vás, autore) chrlí pseudokauzy, pseudoproblémy (pseudocelebrit) ... a zkuste mezi nimi hledat erudované komentáře třeba k důležitým změnám zákonů nebo k zahraniční politice státu.  Kolik demokracii utahujících šroubů prošlo za posledních pár let  schválením, kolik se jich právě chystá a kolik se jich v tichosti nezákonně toleruje?

Není náhodou zrovna na p. Rathovi zajímavější, na úkor čeho bere z rozpočtu peníze na proplácení poplatků u vybraných lékařů?

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

28. 1. 2009 10:01
Jméno Hitler ani Schicklgruber není tabu,

ale je naprosto nechutné dávat ho v čemkoli za příklad, i kdyby to mělo být jen zavazování tkaniček. :-P

Rath ho ovšem nechválil za to, že si uměl pěkně zavázat tkaničky, ale za ekonomické kroky. Tyto kroky sice vedly z krize, ale přímo připravovaly vojenskou agresi s cílem dobýt Evropu a přilehlé okolí. :-/

Že takové nuance nerozlišuje Rath, který má morálku řeznického psa, není s podivem. Že je nerozlišují ani někteří cyklisti je poněkud horší, protože to ukazuje na nedostatek morálky obecně. Tento deficit morálky potvrzuje i fakt, že Rath s Paroubkem se nejen nemusí plížit kanálama, ale dál hřímají z televize. Pravděpodobně se po kurzu ekonomie od Hitlera přiučili rétorice z dalšího užitečného pramene - přímo od Josefa Goebbelse.

0 0
možnosti

Robert Pospíchal

28. 1. 2009 10:13
Re: Jméno Hitler ani Schicklgruber není tabu,

Smekám před Vámi...R^

0 0
možnosti

Dluhy se neplatí

28. 1. 2009 9:25
Rath se veřejně přihlásil k Hitlerově metodě

řešit ekonomickou krizi rozpoutáním světové války.

Není divu, Hitler byl levicový socialista, Rath je v současné době také levicový socialista...

0 0
možnosti

Majklova_proxy

28. 1. 2009 23:30
Re: Rath se veřejně přihlásil k Hitlerově metodě

Hitler neresil krizi valkou - nepouzil valku jako reseni krize, pouze vyuzil synergie k vytvoeni pracobich mist (a narustu popularity, priziveni nacionalizmu...). Nejmin napul placas nesmysly.

0 0
možnosti

tučňák v exilu

28. 1. 2009 9:01
Hitler

dal lidem práci a Zelenka zase snížil zátěž důchodového systému :-P

0 0
možnosti

Robert Pospíchal

28. 1. 2009 8:58
P.S. Je mi líto mladé generace..

...která si není schopna uvědomit důsledků špatných počinů svých otců. To časem spěje k jejich zlehčování a opakování. Takový je už ale asi osud lidstva :-/

0 0
možnosti

pee choose quintana

28. 1. 2009 8:56
karma

jako hrom. jsem zvedav koho jmeno se nebude smet zase vyslovovat priste. je to soucast historie a kdyz uz tam jednou je, tak se o nem ma i psat i vyslovovat. jinak budeme jako ti, kteri skutecne zakazuji a urcuji, co si mame myslet.

0 0
možnosti

Robert Pospíchal

28. 1. 2009 8:51
Historie nejsou pouhá fakta, ale i jejich souvislosti

..ale to asi nechcete nepochopit. NIkdo to přece nezakazuje mluvit o Hitlerovi, ale když se vrcholný politik této země zmíní o určitém jasném historickém faktu, jako že Hitler dal lidem práci, musí si být vědom všech okolností s tím související a ty tak rovněž podat. Buď je tedy Ratha skutečný obdovivatel praktik nacistů, nebo je hloupý. Obojí je škodlivé.

0 0
možnosti

pee choose quintana

28. 1. 2009 8:58
Re: Historie nejsou pouhá fakta, ale i jejich souvislosti

Pane Roberte, objevil jste kouzlo internetu a mate pocit, ze ted musite vsechny krmit svymi vyplody na blogu i v diskuzich? ;-D

0 0
možnosti

Harvester_CZ

28. 1. 2009 8:32
Strach

Je známou věcí, že nejmocnějším manipulátorem lidu je strach. Tuto skutečnost zcela srozumitelně prezentovala Rowlingová pomocí zmíněné substituce jména však-vy-víte-koho. Ve fantazy literatuře je to, ačkoliv nejsem zase tak vášnivým čtenářem tohoto žánru, řekl bych celkem běžné, že vyslovením jména se něco může přivolat.

Víra v kouzla pomocí zaříkadel zřejmě už dost opadla, ale jak se zdá ještě někde funguje.

0 0
možnosti

Ranito - aka Smola,zabanovali ma

28. 1. 2009 8:15
...

"Smola" se taky nesmi rikat :-(

0 0
možnosti

Zubrsu

28. 1. 2009 7:44
Pochopil jsem to takhle....

....vůbec nejde o Ratha a nebo o Hitlera. Jediným pro mne srozumitelným důvodem  je "schválně" přehnaná reakce ODS na věčně svolávané tiskovky ČSSD a jejích velkých "myslitelů" k opravdu každé "ptákovině" co šlyší , vidí, nebo se zprostředkovaně doslechnou. Strana velkého "Jyrky" si tak říkajíc zase jednou naběhla a dostává se jí "spravedlivé" reakce(předpokládám, že tímto to nekončí) na jejich tiskovky o "cypovinach"! Když už nic, tak se my ostatní máme zasmát a né ty stupidní výšplechty jedné či druhé strany brát vážně, nebo si snad myslíte že ty dvě strany jsou takovými zavilými nepřáteli?

0 0
možnosti

Zubrsu

28. 1. 2009 7:47
Re: Pochopil jsem to takhle....

Předpokládám, že v parlamentním bufáči spolu sedí u chlastu a chlámou se nám společně , jak nás(voliče) zase nadzvedli ze židlí, abychom si nemysleli, že za těch 100 papírů měsíčně se v tom parlamentu jen válejí!;-D Prostě z nás dělají blbce!;-€ A my jim to žerem i s navijákem. Jako voliči bychom měli podpořit "novou" stranu, která do parlamentu přinese novou kulturu a hlavně pracovitost pro republiku a ne pro vedení pol.stran!

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel