Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

28. 1. 2009 10:01
Jméno Hitler ani Schicklgruber není tabu,

ale je naprosto nechutné dávat ho v čemkoli za příklad, i kdyby to mělo být jen zavazování tkaniček. :-P

Rath ho ovšem nechválil za to, že si uměl pěkně zavázat tkaničky, ale za ekonomické kroky. Tyto kroky sice vedly z krize, ale přímo připravovaly vojenskou agresi s cílem dobýt Evropu a přilehlé okolí. :-/

Že takové nuance nerozlišuje Rath, který má morálku řeznického psa, není s podivem. Že je nerozlišují ani někteří cyklisti je poněkud horší, protože to ukazuje na nedostatek morálky obecně. Tento deficit morálky potvrzuje i fakt, že Rath s Paroubkem se nejen nemusí plížit kanálama, ale dál hřímají z televize. Pravděpodobně se po kurzu ekonomie od Hitlera přiučili rétorice z dalšího užitečného pramene - přímo od Josefa Goebbelse.

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

28. 1. 2009 10:13
Re: Jméno Hitler ani Schicklgruber není tabu,

Smekám před Vámi...R^

0 0
možnosti
AA

Saša

28. 1. 2009 12:54
Edmunde, Vy zmije jedna černá,

tentokrát jste tedy ujel a zášť Vám zaslepila oči.

Rath, kterého nemám rád, rozhodně nechválil Hitlera. Připomenul, jakým způsobem řešil krizi on. To není žádná chvála. A není nic špatného na tom, o tom mluvit. Mluvit o historii není nikdy nic špatného. Kdo o historii nemluví, zapomene na ni a tím pádem se z ní nemůže poučit.

Co bych vytkl Rathovi v této souvislosti je něco jiného: neměl totiž pravdu. Hitler neléčil krizi zbrojením - zbrojit začal, až bylo prakticky po krizi.

Hitler začal léčit krizi výstavbou dálnic: nahnal hlavně mládež do pracovních táborů k výstavbě velkého množství dálnic. A samozřejmě ani tím krizi nevyléčil, jen přispěl k jejímu zmírnění. Jako obvykle odezněla i tehdejší krize v podstatě sama. Teprve potom začal zbrojit - před tím totiž musel provést celou řadu složitých politickoorganizačních a zahraničněpolitických manévrů, aby vůbec bylo možno začít zbrojit (například prolomit numerus clausus armády, že).

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 1. 2009 14:34
Re: Edmunde, Vy zmije jedna černá,

Hitler především zlikvidoval demokracii a trh. Pak už mohl dělat cokoli, ale jako vzor ho nemůže soudný člověk jmenovat. Když někdo bere Hitlerovy "ekonomické" postupy jako inspiraci pro návrh řešení současných problémů, nevidí si prostě do huby. :-P

Jedině že by Rath mínil nastolit pracovní povinnost, lágry, vyvlastňování a vyvražďování Židů a podobná ekonomická opatření, která Fýrerovi přinesla popularitu. :-/

Mluvit o historii není nic špatného, ale hledat lék na současné problémy a jmenovat při tom Hitlera jako ekonoma, to je totální úlet. Rv

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

28. 1. 2009 21:59
Re: Edmunde, Vy zmije jedna černá,

Sorry, ja myslim, ze Sasa ma pravdu. Rath (jakkoli mi jeho moresy lezou krkem) pouze popsal (byt treba ne uplne presne) historickou situaci.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

28. 1. 2009 23:39
Re: Jméno Hitler ani Schicklgruber není tabu,

Mimochodem, meritum Rathova komentare spocivalo v nastroji k reseni krize (analogicke k te dnesni?). Ja tam opravdu nevidim, ze by schvaloval nebo ospravedlnoval dalsi vyvoj.

-

Nemecko v krizi, tezka. Hitler nechal stavet a vyrabet, tecka. Lidi dostali praci - dopady krize zmirneny, tecka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel