Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

pralinka_rumova

20. 7. 2009 12:07
A co nakoupit

obecní kozy a ovce? Ty by spásaly trávu, nezaměstnaný by je jen hlídal a odpovídal za důkladné nasycení a symetričnost pastvy:-). Tady snad pracovní úraz neškodí, i když, ty kozy mají rohy;-) 

Bohužel ani toto není reálné, někteří nezaměstnaní spoluobčané by místo lopaty ukradli a zlikvidovali tento pracovní nástroj...

0 0
možnosti
JK

Terrurek

20. 7. 2009 12:03
tak to panko chytrák

pěkně nas*at. Nikdo neplatí roky socialni pojištění aby si pak na podporu musel vydělávat... dementní text... kdyby aspoň sociální dávky... ale podpora... hehe

0 0
možnosti
MB

MacX

20. 7. 2009 11:56
Moc dobrý nápad to není

Tohle, pane zkuste zavést u nás na Ostravsku, kde o práci přicházejí i vysokoškoláci. Řekněte jim, že místo podpory (průměrná podpora v ČR je 5.100 Kč) vyfasují kosy a dostanou za to - co? Opět tu podporu? No, já myslím, že by měli dostat aspoň minimální mzdu, že. A v tom je ten problém, to by celý ten for dost prodražilo.

A druhá věc, můžu se vsadit, že ti, kterým se opravdu dělat nechce, si nějaký fígl, jak se té práci vyhnout, vždycky najdou (např. zdravotní omezení).¨Takže to opět, jako vždy, odnesou ti, kterým třeba zkrachoval zaměstnavatel a místo, aby si hledali nového, budou celému městu pro smích.

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

20. 7. 2009 12:06
Re: Moc dobrý nápad to není

Proc pro smich? Co je na praci smesneho?

0 0
možnosti
RP

radim36

20. 7. 2009 11:52
recept na obtížnou zeleň.

Co se týká sekání zeleně, tak nejlepší recept by asi byl cca 2 - 4 x zdražit maso a výrobky z něho.  Najednou by se stal domácí chov zvířectva, králíků a podobně rentabilní a všichni, kdo mají nějaké prostory, by obnovili králíkárny a začali obsekávat kdejakou zelenou plochu hluboko do lesů a polí. Tak, jak to bylo za komunistů. Ne jako dneska, i nezaměstnaný s minimální podporou si počká na akci v supermarketu a koupí si tam kuře za 45, místo toho, aby na vesnici na dvorku kolem něho 4 měsíce poskakoval, než ho dá na špalek. 

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

20. 7. 2009 10:55
zlepšovák

místo kosy na údržbu městské zeleně rozdat nezaměstnaným malé nůžtičky na nehty. Nezraní se, není problém s ovládáním a práce dlouho vydrží.

0 0
možnosti
K

kenev

20. 7. 2009 11:14
Re: zlepšovák

To už vůbec ne! Ztrácí se lopaty a různé velké nářadí, ne tak nůžičky. Zaměstnaní to berou jako přilepšení ke své denní dvouhodinové práci. Zvyšují si tím finanční průměr.;-DR^

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

20. 7. 2009 10:51
Re: více příspěvků

příspěvky to jsou v zásadě na dvě témata:

1)sekání kosou

- Kosou jsem kdysi sekat zkoušel, nebyla to zas až taková tragédie. Samozřejmě to není tak efektivní, jako práce s křovinořezem. Ale pakliže máme k dispozici spoustu lidí "zdarma" (tak jako tak dostávají peníze), tak nám neefektivita práce nemusí momentálně tolik vadit. A pakliže nejsou peníze na údržbu trávy, tak z toho plyne, že nejsou ani na nákup pořádné techniky a na její provoz. Jak dlouho tu máme motorové kosy a křovinořezy? Deset let? Předtím byly jen elektrické sekačky a poměrně velké sekačky pod motorem Terra, to se pro tento účel nedá moc počítat. Lidi to dost dlouho zvládali kosami, tak snad jsme tak rychle nezdegenerovali?

Za standardních okolností bych samozřejmě počítal s křobinořezem nebo motorovou kosou, ale když nás média postavila před fakt, že nejsou peníze (a víme, že jsou lidi), tak mi z toho ty kosy (a pro dočišťování srpy) logicky vyplynuly.

Naklepávání kosy-mezi nezaměstnanými se najde 1, co by to zvládl?

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

20. 7. 2009 10:57
Re: více příspěvků

2) škatulky peněz, školení, montérky, (ne)zkušenosti s prací

"prostě nejde vzít peníze pro sociální podpory a zaplatit s nima sekání obecní trávy - na to je kriminál." a "Ze prokazuje jak je hloupy, jak netusi jak veci chodi"

 -ale vždyť já jsem si všiml, že to nejde.... a o tom přece píšu. Pokud jste to nepochopili, tak já nekritizuji náš MÚ, ale systém. Prostě mi to přijde být postavené na hlavu. To, že to nejde. To, že radši peníze rozdáme, než abychom za ně pořídili alespoň malý užitek. Právě proto, že to vím, to tady kritizuji. Pokud stávající stav považujete za správný, a mě za divného, když se mi nelíbí, to už je vaše věc, i když z mého pohledu je to poněkud smutné.

"Chytrolín, že jsi vživotě nikdy nepracoval je zřejmé z tohoto článku."

-právě naopak, jsem zvyklý makat, a ne prudit zaměstnavatele. Na pracoviště se dostavím sám a oblečený, makám jak a kdy je třeba, případnou škodu platím ze svého.Nepracoval jsem pod odbory,nejsem zvyklý fasovat oblečení, stěžovat si a stávkovat.

0 0
možnosti
JM

Malicekk

20. 7. 2009 9:53
fakt

se nestacim divit jaci prostacci zde pisi a sklizeji pomerne slusne karmy. Myslenka pekna.... ovsem se znalosti okolnosti naprosto nerealizovatelna. Ale o to autorovi nejde. Ze prokazuje jak je hloupy, jak netusi jak veci chodi neni to podstatne. Hlavne zarvat do sveta svuj nazor. Rv

0 0
možnosti
MV

Martin V

20. 7. 2009 10:00
Re: fakt

Popište ty okolnosti co autor nezná?

Nezaměstnatelný dostane přidělený trávník k údržbě - jednou týdně to městský úředník zkontroluje.

Budou problémy - sníží se dávky, prosté a jednoduché řešeníR^

0 0
možnosti
E

editi

20. 7. 2009 9:28
Chytrolín,

že jsi vživotě nikdy nepracoval je zřejmé z tohoto článku. Kdyby to bylo tak snadné nakoupit kosy a nezaměstnaní by mohli síct trávu, tak bych ti tleskala. Ono to není jenom o kose a té trávě. Každého pracovníka musíš vybavit montérkama a ochrannými pomůckami. U každého pracovníka zajistit zdravotní prohlídku. U každého pracovníka, který drží kosu v ruce poprvé musí být mistr, který nad ním má dohled. Ty si v životě kosu v ruce nedržel, protože by si věděl, že kosa se musí den co den naklepat a poté při sečení brouskem potahovat. To není vše. Musíš umět na kose nastavit úhel. Každého pracovníka jsi povinen proškolit o bezpečnosti práce. Za každého pracovníka jsi povinen platit odvody státu a  zdr. pojištění, důchodového  pojištění. Za bolševika tyto starosti se zelení města neměly. Lidé byli rádi za každý zelený palouk, který na vlastní náklady udržovali. Takže nemachruj a nepiš hlouposti, když něčemu nerozumíš.

0 0
možnosti
MV

Martin V

20. 7. 2009 10:01
Re: Chytrolín,

Ať so seká čím chce, prostě dostane louku k údržbě a klidně to může i s rodinou spást:-)

0 0
možnosti
RP

radim36

20. 7. 2009 8:54
To se už přece dávno děje.

Už loni u nás Technické služby a bezdomovci jakousi svou aktivitou nejenom čistili plochy ve městě, ale "protáhli"  to i na příkopy kolem polních cest hluboko v místních lesích. Kde si desítky let v příkopech spolehlivě rostla buřeň a trní a zpomala vodu, už loni to všechno bylo "vyholeno" určitě k nelibosti lesní zvěře a letos zase.  ještě že u nás nebyly žádné velké přívalové deště...

Akorát si nedovedu představit, že by nějaký městský bezdomovec dostal do ruky obyčejnou kosu.  Vždyť by tím neusekl ani půl metru a jak by byl posilněný nějakým krabčákem, ještě by se na to napíchl.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

20. 7. 2009 8:52
Sekat kosou ?

Obávám se, že místo dávek by stát musel platit ještě odškodné za úrazy ! :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Martin Adámek, Náchod

Programátor, učitel, cestovatel